1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Logowanie

Każdy z klientów otrzymuje indywidualną nazwę i hasło, które pozwalają zalogować się na naszej stronie. Dzięki temu możliwy jest dostęp do Strefy klienta.

Systemy jakości

System BRC

System GMP+ Standard B.1

System GMP+ Standard B.2

System GMP+ Standard B.3

System GMP+ Standard B.4

System HACCP

System IFS

System ISO 22000

System ISO 9001

 

- wymagania

- wdrażanie

- szkolenia

Strefa klientaby być na bieżąco

Każdy z naszych klientów otrzymuje stały dostęp do Strefy klienta.

To ciągle aktualizowany zbiór dokumentów.

Szkoleniabo warto poznawać

W ramach naszych usług oferujemy szkolenia dotyczące systemów jakości.

Mogą one odbywać się w siedzibie klienta bądź w formie e-learningu.

Outsourcingna prawdę warto

Zdecyduj się na zlecenie nam usługi nadzorowania systemu.

W ramach umowy zobowiązujemy się do zachowania tajemnicy.

System HACCP (w oparciu o Codex Alimentarius) - wymagania

12. OPRACOWANIE PEŁNEJ DOKUMENTACJI - ZASADA 7

Struktura dokumentacji

 

Dokumentację HACCP można ogólnie podzielić na dokumentację podstawową i uzupełniającą:

  • Podstawowa:
    • Księga HACCP
    • Plan HACCP
    • Procedury systemowe
    • Kodeks GMP
    • Zapisy
  • Uzupełniająca:
    • Dokumentacja techniczno-technologiczna
    • Księga mycia i dezynfekcji
    • Księga deratyzacji i dezynsekcji
    • Księga specyfikacji i atestów
    • Instrukcje stanowiskowe (robocze)
    • Zapisy

Trudności we wdrażaniu systemu:

  • Brak zrozumienia lub niechęć do zmian
  • Brak czasu i środków
  • Niewłaściwe szkolenie personelu
  • Brak zaangażowania

Bariera rozwoju po wdrożeniu systemu:

  • "Przekonanie, że raz stworzony system jest dobry"

Chcesz przeczytać wymagania zajrzyj na: http://www.who.int/foodsafety/codex/en

Kliencipełna lista na stronie o naszym doświadczeniu

BRC GLOBAL STANDARDFor Food Safety

IFSInternational Food Standard

HACCP

ISO 9001